Bakom kulisserna

Varför?

Jag hade varit och tränat med min väninna Marie och efteråt brukade vi ta en fika på Två systrar. Just denna dag berättade hon att de hade öppnat på Spritan också. Vadå Spritan? ”Ja har du inte läst om den nerlagda spritfabriken i Ödåkra?” Nej jag har ju ingen tidning. Vi körde till Spritan och jag blev hänförd. Inne på Två Systrar frågade jag ”vem skall man prata med om vill vara med här?”

Hon pekade ut genom fönstret ”mannen som just gick ut härifrån och går därbort, han heter Andy”

Jag lämnade mitt kaffe och Marie och rusade ut och hann upp Andy. Han tog mig på en rundvandring på Spritan och berättade om sin vision med stället och efter han hört vad jag gjorde tyckte han att jag skulle passa in. Jag gick tillbaka med leendet från öra till öra till Marie och mitt nu kalla frågade hon om vi skulle vara här, svarade jag ”Ja!! Men jag har ingen aning om vad vi ska ha!!”

Jag gick tillbaka med leendet från öra till öra till Marie och mitt nu kalla frågade hon om vi skulle vara här, svarade jag ”Ja!! Men jag har ingen aning om vad vi ska ha!!”

Ja så var starten!

Bakgrund

När jag var 17 år började jag på en keramikkurs i Malmö och skulpterade för jag ville prova på det. Tidigare hade jag målat med olja och krokiteckningar. I skolan gade vi teckning på chemat och jag älskade de timmarna och hade lite utställningar med teckningar och målningarna men leran stall mitt hjärta.

Under alla år har jag hållt på med olika type av konsthantverk mode, vävning och växtfärgning av garner, knypling, tovning, gjutningar med aluminium i sandformar, silver, brons, koppar, ten, betong, lera och glas. Silversmide och silverlera, glasfushing.

Mina sju utbildningar har fört mig genom livet för leverbrödet men kärleken har alltid legat i konster.

Sent i mitt liv blev jag utbrännd och det tog mig tio år att bli återställd men som en del av rehabiliteringen ägnade jag mig åt att måla och göra blomsterarrangemang.Sen kom jag tillbaka till keramiken och nu blev jag också peppad av en god vän att visa min konst offentligt.

Resultatet

Jag skulle ha en Konsthantverks butik och Galleri.

Jag har varit med i en butik typ Formagruppen i sex år så jag har ju den erfarenheten ochjag har arrangerat Konstrundan ensam för FKG i Brösarp i 10 år så jag kan allt om Galleridelen sen har jag varit egen företagare i 20 år så det var inget att tveka om när tanken äntligen landade. Och så blev det Hallberg Hallberg Galleri & konsthantverk för mina två döttrar är också konstnärliga.