Linne Fredrikson - Textil/Interiör

Tidigt, tidigt i barnsben började mitt skapande som uppmuntrades av mina föräldrar. Min far var mångsidigt kreativ i sitt skapande (målade olja och torrpastell, men skapade även bl.a. i trä, läder och smide). Han skapade också en spännande och underbar trädgård där jag tog mina första stapplande steg och upptäckte allt från blommor till småkryp. Jag var med honom då vi pillade ned fröer med märkliga former (glömmer aldrig då min far lade ringblommans fröer i min hand som såg ut som små larver) som växte upp till sköna väldoftande blommor med härliga färger och former.

Redan som väldigt liten förundrades jag av livets mysterier och tidigt tog jag med mig ritpappret ut, både i trädgården och då vi var ute i naturen, och försökte avbilda den. Nyfikenheten och förundran över det sköna i naturen växte alltmer, ju äldre jag blev och är starkare än någonsin idag. Ritblocket och kameran blev och är mina ständiga följeslagare vart jag än åker och utan dem känner jag mig än idag ”naken”.  Nyfikenheten till naturen och dess mysterier ledde mig till naturvetenskapliga studier (biologi, kemi, geologi och naturgeografi). I naturen finner jag kraft, styrka och inspiration till mitt skapande.

Jag älskar livet och naturens förunderlighet och det avspeglas i min konst. Utan skapandet känner jag mig vingklippt. 

 

Under hela mitt skapande har jag experimenterat och velat lära mig olika tekniker som jag sedan integrerat med varandra. Idag målar jag akvarell på papper och siden (vilket jag gjort i över 30 års tid), kalligraferar (har kalligraferat 34 år Lunds Universitets doktorsdiplom) och skapar textil konst (Art Quilt), men designar även brodyrer och textila bruksföremål, bl.a. mina egendesignade väskor och vinsmokingar.

I butiken kommer även mina designade konstbrickor, brickbord, skärbrädor etc. finnas till försäljning där de flesta motivens orginalmålningar är akvareller på siden.